Accueil  »  2017 - Août  »  Bezoek aan BASF Antwerpen, het grootste chemische productiecentrum van België
sept 14, 2017

Bezoek aan BASF Antwerpen, het grootste chemische productiecentrum van België

Deze woensdag heb ik een bezoek gebracht aan BASF Antwerpen. BASF is het grootste chemische productiecentrum van België en het op een na grootste van de BASF-groep in de wereld.

Ceo Wouter de Geest en andere leden van het management hebben me hartelijk ontvangen. Ze hebben me verteld wat voor BASF belangrijk is om in ons land te kunnen blijven groeien en investeren.

Didier Reynders met Wouter De Geest

Met 3.100 werknemers, 50 productie-installaties en een omzet van 5 miljard euro vorig jaar is deze onderneming een uithangbord voor het Antwerpse havengebied en voor België.

De producten van BASF worden in heel wat sectoren gebruikt: auto-industie, bouwsector, persoonlijke verzorging en hygiëne, elektronica, voeding en geneesmiddelen, enz.

Wouter De Geest heeft me op de productiesite rondgeleid. Het terrein van de onderneming is 6 vierkante kilometer groot. Dat is de oppervlakte van de binnenstad van Antwerpen.

Ik heb de steamcracker bezocht, de grootste  installatie van BASF. Alle bouwstenen voor de verdere chemische productie worden in deze installatie gemaakt.

Mijn bezoek eindigde bij de brandweer en interventiedienst van het bedrijf, die dag en nacht klaarstaat om in te grijpen als het nodig is, ook buiten de site van BASF.

BASF is de nummer 1 in chemie in de wereld. De vestiging in Antwerpen bestaat 53 jaar. Ze ligt in het Antwerpse havengebied, vlak bij de grens met Nederland.

Galerie photos :

Voir toutes les galeries


  • Archives


Imprimer cet article